Novi pravilnik o upotrebi TAHOGRAFA…

…na snazi od 01.07.2013.
tahograf_00
Pravilnik o prijenosu podataka i načinu vođenja evidencije iz tahografa objavljen je 1. srpnja 2013. (u “Narodnim novinama“ br. 83/13), a stupa na snagu osmoga dana od dana objave. – prenosi portal Teretna-vozila.com – profesionalni vozači, kamion, kamioni, kamionski prijevoz i sve o njima, sa portala Hrvatske obrtničke komore.
Pravilnikom se uređuje način prijenosa podataka i način vođenja evidencije iz tahografa i kartica vozača u bazu podataka prijevoznika, čuvanje zapisnih listova i ispisa koje zapisuju kontrolni uređaji, zapisa koje sastavlja vozač, potom način vođenja evidencije o radnom vremenu mobilnih radnika te izgled i sadržaj obrasca za provjere na cesti.
Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o prijenosu podataka o radnom vremenu mobilnih radnika i o vođenju evidencije (»Narodne novine« br. 43/2009).
Radi lakše usporedbe u prilogu ovog članka su novi Pravilnik o prijenosu podataka i načinu vođenja evidencije iz tahografa (NN 83/13) i stari Pravilnik o prijenosu podataka o radnom vremenu mobilnih radnika i o vođenju evidencije  (NN 43/09.).

Pravilnik iz 2009. preuzmite klikom OVDJE.
Pravilnik iz 2013. preuzimite klikom OVDJE.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pauze kada se kamion ukrca na brod/vlak/zrakoplov

Mala škola prometnih propisa i sigurnosnih pravila II.-nastavak

Raskrižja u više razina