Mix Telematics

Mix Telematics

Mix Telematics

MiX Telematics® je globalni pružatelj informacija i usluga vezanih za učinkovitost i upravljanje voznim parkovima.

Osnovan 1996.g. MiX Telematics® je izgradio solidnu reputaciju u projektiranju, razvoju i prodaji inovativnih tehnologija za flote kao i usluga za korisnike komercijalnih vozila a prije svega u četiri osnovne kategorije: sigurnost i zaštita, nadzor i upravljanje flotama, GSM upravljanje resursima i usklađivanje sa standardima.

MiX Telematics® spektar proizvoda i usluga prodaje se u preko 100 zemalja i ima bazu od preko 750 000 instaliranih jedinica u svijetu, s uredima u Južnoj Africi, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, SAD-a, u UAE i Australiji.

Tahograf d.o.o. je generalni zastupnik MiX Telematics® grupe za Hrvatsku, BiH, Sloveniju, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo, Madžarsku, Rumunjsku, Albaniju.

Mix partneri

U portfelju proizvoda i usluga najpoznatiji su svakako VDO Fleet Management proizvodi i rješenja koji pomažu rješavanju različitih problema modernih voznih parkova današnjice a to su najčešće:
  • problemi optimizacije troškova
  • nadzor vozila/strojeva
  • upravljanje flotom
S obzirom da se sve više pažnje posvećuje ne samo profitu, već i nizu drugih specifičnosti kao što su efikasnost vozila, povećana sigurnost vozača i ostalih sudionika u prometu pa tako i smanjenju negativnih utjecaja na okoliš i sve njegove sudionike VDO Fleet Management proizvodi i usluge su savršena kombinacija za postizanje navedenih ciljeva.

Bez obzira na sve ljudske predostrožnosti i savjesnost sve navedene efekte je teško postići, a još teže kontrolirati i pratiti njihov kontinuitet.
Najčešća pitanja koja si vlasnici voznih parkova postavljaju su:
  • Kako povećati sigurnost vozila na terenu
  • Kako u svakom trenutku znati gdje se vozila nalaze
  • Kako znati kad je vozilo stiglo na određenu lokaciju
  • Kako kontrolirati (ne)odrađene radne zadatke
  • Kako saznati detalje putovanja
  • Kako smanjiti troškove goriva i habanje vozila
  • Kada treba ići na slijedeći servis
  • i niz drugih pitanja...

U svim tim slučajevima do izražaja dolazi sustav nadzora voznih parkova (engl. Fleet management) koji omogućuje kontrolu i upravljanje voznim parkovima prema upravo definiranim elementima.

VDO Fleet Management sustav omogućuje bolju kontrolu eksploatacije voznih parkova, kontrolu kretanja i praćenja vozila, rješava probleme neoptimalne eksploatacije vozila i/ili strojeva, osigurava pravilnu uporabu vozila i/ili strojeva, utječe na promjene navika vozača/strojara, a kroz cijeli niz parametara kontrole (kao npr. nagla kočenja, nagla ubrzanja, prekoračenja brzine i broja okretaja, rad van zelenog područja okretaja motora, ulazak u zabranjene zone, …) sustav osigurava smanjenje habanja vozila/strojeva, smanjenje troškova goriva, a kao posljedicu toga i smanjenje emisije štetnih plinova te samim time osigurava i racionalizaciju operativnih troškova tvrtke.

Samo u Hrvatskoj je sustav implementiran u preko 100 tvrtki različitih profila na više od 3000 jedinica.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pauze kada se kamion ukrca na brod/vlak/zrakoplov

Mala škola prometnih propisa i sigurnosnih pravila II.-nastavak

Raskrižja u više razina