Nova pravila kod zastoja prometa u Austriji

intMala.jpg
Od 1. SIJEČNJA 2012 obavezno je pravilno prestrojavanje u slučaju zastoja. Ukoliko na autocesti ili brzoj cesti dođe do zastoja prometa, napravite slobodan prostor za Interventni prolaz bez obzira na to dali su vozila za intervenciju u blizini ili ne. Svoje vozilo preusmjerite na rub kolnika te ga poravnajte usporedno sa 'interventnim putom'. Pri tome ne zaboravite osigurati dovoljan razmak između vozila.

NA DVIJE VOZNE TRAKE

Convoy.hr
Na autocesti ili brzoj cesti sa dvije vozne trake vozite po lijevoj voznoj traci što više lijevo(uz lijevi rub ceste). Po desnoj voznoj traci što više desno. Kod toga upotrijebite kolničku traku namjenjenu vozilima u kvaru. Ovo vrijedi za sve kategorije vozila (motori, osobna, teretna).

NA VIŠE VOZNIH TRAKA

Convoy.hr
Na autocestama sa tri ili više voznih traka vrijedi isti sistem. Sva vozila u lijevom voznom traku neka se preusmjere što više lijevo (uz lijevi rub ceste). Vozila u svim drugim voznim trakama neka se preusmjere što više desno. Vozila u sasvm desnom voznom traku neka upotrebljavaju kolničku traku namjenjenu vozilima u kvaru.


Izvor: www.asfinag.at

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pauze kada se kamion ukrca na brod/vlak/zrakoplov

Mala škola prometnih propisa i sigurnosnih pravila II.-nastavak

Raskrižja u više razina