Novi ispiti iz PPSP-a

Novi ispiti iz PPSP-a

Započeo je novi promijenjeni način provedbe ispita iz PPSP-a od strane Stručne organizacije, koji je i najavljen na savjetovanjima sa voditeljima autoškola, te s obzirom na probleme koji su se ukazali već na samom početku primjene vidljivo je da su potrebne određene prilagodbe.

Prilikom primjene novih testova došlo je i do problema u ispravljanju testova koji se provode u pisanom obliku jer su ovlašteni ispitivači uskraćeni za šablone po kojima su u prethodnom načinu testiranja ispravljali testove. Sa ovom izmjenom ispravak testova odnosi mnogo vremena a javljaju se i dvojbe oko točnih odgovora pa se ispitivači koriste svojim priručnikom ispitna pitanja s odgovorima u kojima imaju označena rješenja pitanja.

Baza pitanja sadrži 700 pitanja od kojih se sastavlja ispit.HAK za sada nije objavio popis pitanja u bazi, a s obzirom na dosadašnja iskustva držanje pitanja u tajnosti nije najlogičnije riješenje.U vremenu u kojem živimo teži se transparentnosti pa bi bilo logično da se autoškolama da na uvid navedenih 700 pitanja sa točnim odgovorima kako bi lakše same autoškole mogle pripremiti kandidate za ispit iz PPSP-a.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pauze kada se kamion ukrca na brod/vlak/zrakoplov

Mala škola prometnih propisa i sigurnosnih pravila II.-nastavak

Raskrižja u više razina