U Sloveniji još više kazne za prekršaje u prometu...


S početkom srpnja, odnosno s njegovim prvim danom, u Sloveniji je na snagu stupio novi izmjenjeni Zakon kojim se još više povećavaju kazne za vozače koji će kršiti isti i to posebice za vozače pod utjecajem alkohola, prebrze vozače te za vožnju neispravnog vozila. Iznosi? - Nemilosrdni! - donosi portal Teretna-vozila.com - profesionalni vozači, kamion, kamioni, kamionski prijevoz i sve o njima!

Tu se od sada mogu pronaći "famozni" iznosi koji će tako primjerice za najdrastičnije prekršaje nositi sa sobom posljedice od više od 1.000 €, što bi uostalom tako možda trebalo biti i kod nas.
Za vožnju u suprotnom pravcu na autocestama, napuštanje mjesta nesreće, veliko prekoračenje dopuštene brzine kroz naseljena mjesta ili vožnja s više od 1,1 miligrama alkohola u krvi, kažnjavati će se tako s predviđenih najmanje 1200 eura, dok će se povećavati i kazne za prekoračenje brzine na autocestama, pa će se tako vozači koji brzinu prekorače za 40 klometara na sat u odnosu na najvišu dopuštenu kažnjavati s 300 eura umjesto dosadašnjih 250, a za 50 kilometara iznad propisane 400 eura, uz zabranu daljnje vožnje, s tim da će se kazna za prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu podignuti sa 200 na 300 eura.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pauze kada se kamion ukrca na brod/vlak/zrakoplov

Mala škola prometnih propisa i sigurnosnih pravila II.-nastavak

Raskrižja u više razina